fbpx Sykepleierstreikene i England settes på pause Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstreikene i England settes på pause

Bildet viser sykepleiere i streik utenfor St. Thomas' Hospital i London 6. februar

Sykepleiere i England setter planlagte streikedager på hold etter at regjeringen er blitt enig om å gå inn i intensive forhandlinger.

15. desember i fjor gikk rundt 100 000 sykepleiere i England, Nord-Irland og Wales for første gang ut i streik for bedre lønn og arbeidsforhold. Royal College of Nursing (RCN), som er de britiske sykepleiernes fagorganisasjon, ba om en lønnsøkning på 19 prosent. Siden den gang har sykepleierne sammen med andre yrkesgrupper streiket jevnlig frem til nå.

Settes på vent

Medlemmene av fagforbundet Royal College of Nursing hadde planlagt en todagers streik fra og med neste onsdag, men sier tirsdag at de ikke vil streike mens forhandlingene pågår.

Sykepleierne har de siste månedene føyd seg inn i rekken av streikende arbeidere i Storbritannia. Også blant andre togførere, ambulansearbeidere og lærere har streiket for høyere lønn i en tid med skyhøy inflasjon i landet.

Stram økonomi er årsak

Politikerne har nektet å gå inn i lønnsforhandlinger og viser blant annet til at lønnsnivåene allerede er fastsatt for offentlig ansatte, og til at økonomien ikke strekker til.

Nå sier begge parter at de har blitt enige om å starte intensive forhandlinger, der også helseminister Steve Barclay vil delta.

Fakta

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse