fbpx Fem norske sykehus rangert blant verdens 250 beste Hopp til hovedinnhold

Fem norske sykehus rangert blant verdens 250 beste

Bilde av rikshospitalet og listen fra Newsweek

Oslo universitetssykehus er best, på en 37. plass. Fire andre norske sykehus når også opp blant de 250 beste i verden.

2300 sykehus i 28 land er testet og rangert etter kvalitet av magasinet Newsweek. Fem norske sykehus nådde opp blant de 250 aller beste i verden.

Svenske Karolinska sykehus er på 6. plass blant verdens beste sykehus og dermed best i Norden. Ingen spesialiserte sykehus er med i oversikten. Hele listen kan du lese her.

15 norske sykehus er med

Av de norske som når opp blant de 250 beste finner vi i tillegg til OUS, St. Olavs hospital på 141. plass, Haukeland universitetssjukehus (153. plass), Universitetssykehuset i Nord-Norge (170. plass) og Diakonhjemmet sykehus (209. plass).

Totalt 15 norske sykehus ble vurdert i undersøkelsen. Slik ble de rangert, de fem første kom inn blant de 250 beste (prosenten forteller hvor høy skåre de fikk):

Diakonhjemmet er for første gang rangert blant de 250 beste. Det er fjerde gangen de er med i undersøkelsen. 

– Det er ingen grunn til å bli blaserte, men det er all grunn til å kjenne litt på stolthet, sier konstituert sykehusdirektør Torkil Clementsen.

– Rangeringen gir god motivasjon i et krevende omstillingsarbeid sykehuset står overfor nå.

Han viser særlig til signalene fra myndighetene om at de økonomiske rammene til sykehusene fortsatt blir strammere framover og at den nylige Helsepersonellkommisjonens rapport minner oss om at hele helsesektoren vil oppleve økende rekrutteringsutfordringer til riktig kompetanse og kapasitet i alle våre sykehusdisipliner, skriver sykehuset i en pressemelding.

Svenske, danske og finske sykehus

Det er fem svenske sykehus, fire danske og fem finske sykehus blant de 250 beste.

45 av sykehusene blant de 250 beste er amerikanske, de tre beste er Mayo Clinic, Rochester, Cleveland Clinic og Massachuttes General Hospital.

Fakta
Verdens beste sykehus

Dette er femte år bladet Newsweek samarbeider med analyseselskapet Statista om å kåre verdens beste sykehus. Rangeringen er basert på fire elementer:

  1. En online spørreundersøkelse blant leger, sykepleiere og sykehusledelse
  2. Offentlig tilgjengelige brukerundersøkelser
  3. Offentlige kvalitetsindikatorer
  4. PROM-vurderinger (Patient Reported Outcom Measurer)

Landene som deltar: USA, Tyskland, Japan, Sør-Korea, Frankrike, Italia, Storbritannia, Spania, Brasil, Canada, India, Australia, Mexico, Nederland, Østerrike, Thailand, Sveits, Sverige, Belgia, Finland, Norge, Danmark, Israel, Singapore, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Colombia og Taiwan.

Kilde: Newsweek

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse