Dette tjener sykepleierne i Rogaland

En nyutdannet sykepleier får bedre lønn i 22 av 26 kommuner enn det han eller hun vil få på Stavanger universitetssykehus (SUS).

Denne uken kom NSF Rogaland med en oppdatert lønnsoversikt over hva sykepleierne i fylket tjener. Oversiktene er basert på innrapporterte tall fra kommunene etter årets mellomoppgjør.


STORE FORSKJELLER
Lønnsoversikten viser blant annet at sykepleiere ansatt i Sola, Time og Hå tjener 50 000 kroner mer i året enn sine kolleger i Lund og Sokndal. Mellom nabokommuner i fylket kan det være forskjeller på over 30 000 kroner

- Rogalandskommunene har tilsynelatende ulik tro på lønn som virkemiddel når det gjelder å rekruttere og beholde sykepleiekompetanse, sier NSFs fylkesleder, Nina Horpestad.


LOKALE FORHANDLINGER
Kommunene Lund, Sokndal, Strand og Vindafjord er de eneste av fylkets 26 kommuner som fortsatt følger tariffavtalens minstelønnsbestemmelser.

- Eigersund og Bjerkreim brukte de lokale forhandlingene i fjor til å gi erfarne sykepleiere med 16 års ansiennitet solide lønnstillegg. Sykepleiere i Sokndal og Lund kan nå stige over 30 000 kroner ved å tilby sine tjenester hos naboen. Velger de å pendle til Hå vil de tjene 54 000 kroner mer enn i hjemkommunen, sier Horpestad.

Les hele artikkelen på sykepleien.no

Tilbake til oppføringen