fbpx Rekordmange utskrivningsklare pasienter i Gjøvik og Lillehammer Hopp til hovedinnhold

Rekordmange utskrivningsklare pasienter i Gjøvik og Lillehammer

Bildet viser en pasient i en sykehusseng som blir trillet av helsepersonell

Pasienter som skulle vært overført til kommunene etter at de er ferdigbehandlet på sykehuset, øker kraftig. Det koster penger.

Sykepleien skrev tidligere i mai om at det så langt i år er registrert 6353 liggedøgn for utskrivningsklare pasienter. Hvert liggedøgn koster kommunene 5508 kroner.

– Utfordrende

For Sykehuset Innlandet er problemet økende. 

– Det gir store utfordringer for den daglige driften av sykehuset, sier Kari Mette Vika til Gudbrandsdølen Dagningen.

Vika er divisjonsdirektør ved Sykehuset Innlandet, som har sykehus i Gjøvik og Lillehammer. Hun forteller til avisen at det nå er stor økning i antallet utskrivingsklare pasienter som blir liggende på sykehuset.

Vika sier til Gudbrandsdølen Dagningen at det er flere grunner til at tallet på utskrivningsklare pasienter øker.

– Det er blant annet stadig større utfordringer i hele regionen med å få tak i nok folk innenfor helsesektoren. Dette gir en mangel på kompetanse som også gjør det vanskeligere å ivareta ressurskrevende pasientgrupper, sier hun til avisen.

Hun legger til at enkelte kommuner i tillegg sliter med å etablere et helsetilbud som ivaretar ressurskrevende pasienter, slik de er pålagt.

Koster

Tallene Sykepleien hentet inn tidligere, viser at landets kommuner i slutten av mars var fakturert for 35 millioner kroner av sykehusene.

Geir Bjørke fra Arbeiderpartiet leder utvalget for helse og velferd i Lillehammer kommune.

– Kapasiteten her i kommunen for heldøgn-omsorgsplasser og mottak av utskrivningsklare pasienter er sprengt. Dette koster oss mye penger og gir en dårlig behandlingssituasjon for pasientene, sier Bjørke til Gudbrandsdølen Dagningen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse